پزشکی کوهستان
در این قسمت هر هفته یک نکته ی مهم و خلاصه برایتان بازگو می نمائیم.
توصيه هاي كميسيون پزشكي ورزشي اتحاديه جهاني كوهنوردي

* به دليل عدم تطبيق سيستم گوارشي و بهداشت به غذاهاي محلي اعتماد نكنيد.
* اجتماع ميكروبي و بيمار يهاي گوارشي منطقه مورد نظر را بررسي كنيد.
* از مدتي پيش از سفر اجازه ندهيد بدن شما دچار كمبود مايعات شود.
* از مايعات متنوع به هر شكلي مكرراً استفاده
كنيد. حتي اگر مركز تشنگي در اثر بيماري ارتفاع يا هر علت ديگري از كار
بيفتد و در نتيجه احساس تشنگي نكنيد.
* 65 درصد از رژيم غذايي در كوهستان بايد مواد قندي باشد.
* ويتامينها را چه به صورت ميو ه هاي خشك و چه
به صورت مولتي ويتامين تامين كنيد. همراه داشتن مواد اسيدي مانند ليموترش،
زردآلو و ترشيها ضروري است، چون در بهبود سيستم تنفسي موثر است.
* نمك كافي مصرف كنيد، چون احتمال تعادل
الكترونيكي را افزایش داده و از گرفتگي عضلات و خستگي جلوگيري ميكند. پودرهاي
او.آر.اس بهترين تركيب نمكي به شمار مي آيند.
* صبحانه از مهمترين بخشهاي تغذيه روزانه در كوهستان است. براي آن وقت كافي بگذاريد، چون سبب ثابت نگه داشتن قند خون ميشود.
* مصرف سوپ بخصوص در شب مفيد بوده و از اسپاسم
جلوگيري ميكند و در تامين مايعات و حفظ گرماي بدن موثر است و حتماً روزي
يك بار آن را به عنوان غذاي كمكي در نظر بگيريد.
* يبوست در ارتفاع بسيار شايع است. با استفاده از غذاهاي ملين و ميو ه جات پُر فيبر از بروز آن جلوگيري كنيد.

* از مصرف قهوه، الكل و چاي سبز در ارتفاع پرهيز كنيد.
* آب كمپوت، به دليل افزودنيها و قند اضافي در
آن ترشح اسيد معده را تحريك ميكند. بهتر است آن را رقيق كنيد تا مانع ترش
كردن و سوزش سردل نشود.
* سعي كنيد از آ بميو ه هاي تازه و يا بسته بندي شده كه غني تر از شكر است، استفاده كنيد.
* پروتئينهاي حيواني مانند: گوشت، مرغ و ماهي را همواره با پروتئينهاي گياهي مصرف كنيد.
* از نوشيدنيهاي محلي كه به صورت باز و غيربهداشتي عرضه ميگردد پرهيز كنيد.
* سعي كنيد هر دو ساعت از مواد قندي و مايعات استفاده كنيد.
* پختن برنج در ارتفاعات بالا بس يار مش كل
است. چون آب دير جوش مي آيد و از طرفي در دماي پايينتر از 100 درجه س انت
يگراد به جوش مي آيد. حتي المقدور از برنجهاي آماده طبخ استفاده كنيد.